CIRCUIT PISTA LOAREI

FRANTA – VALEA LOAREI – DESCRIERE

CIRCUIT PISTA LOAREI  TARAMUL CASTELELOR                                               

INFORMATII FOARTE IMPORTANTE:
 •  

  • Acesta este un circuit de nivel 1, foarte usor si se adreseaza biciclistilor de toate varstele, fara a necesita o conditie fizica deosebita.
  • Terenul este in general plat, fara urcusuri abrubte. Circuitul se desfasoara pe piste de biciclete si uneori pe drumuri secundare cu trafic foarte redus.
  • Acest circuit este asistat cu servicii specifice (asistenta de urgenta, informatii traseu, transportul bagajelor din hotel in hotel), dar nefiind un circuit de grup, fiecare poate face traseul zilnic in ritmul propriu, fara nici un fel de constrangeri de timp sau viteza.
  • Acest circuit se poate rezerva in perioada aprilie octombrie.

   

  ITINERARIU

  Ziua 1: Sosire la Blois

  Ziua 2: Blois – Amboise ? 42 km

  Ziua 3: Amboise  Chenonceaux ? 44 km

  Ziua 4: Chenonceaux –  Cheverny ? 45 km

  Ziua 5: Cheverny � Blois ? 46 km

  Ziua 6: Plecare din Blois

  Ziua 1: Blois

  Sosire individuala in Blois. Se poate vizita orasul Blois, un oras istoric, cu o intensa incarcatura culturala si deosebit de pitoresc. Se viziteaza celebrul castel Blois, si centrul istoric cu faimoasele strazi medievale pavate.

  Cazare si preluare biciclete.

  Ziua 2: Blois  Amboise, aproximativ 42 km

   

  In aceasta etapa, se paraseste Blois, urmand pista de biciclete care strabate tinutul castelelor, de-a lungul Loarei. Drumul trece prin Chaumont-sur-Loire, un sat pitoresc, tipic frantuzesc. Pista continua prin natura, de-a lungul raului Loara, catre Amboise, un orasel fermecator unde se afla si celebrul castel cu acelasi nume.

   Tot in Amboise se afla si resedinta lui Leonardo Da Vinci, un obiectiv turistic important, care nu trebuie ratat.

  Ziua 3: Amboise  Chenonceaux aproximativ 44  km

   

  In aceasta etapa a circuitului se pedaleza printr-o regiune viticola celebra, spre valea raului Cher si mai  departe, catre faimosul castel Chenonceaux. Acest castel, de un pitoresc aparte, este inconjurat de apele raului Cher si este locul legat de cea mai celebra rivalitate din istoria Frantei, intre Diana de Poitiers si Caterina de Medici. Veti avea ocazia sa aflati povestea lor fascinanta intr-un decor de basm, cu  gradini superbe, in atmosfera veritabila a castelelor regale frantuzesti.

  Ziua 4: Chenonceaux Cheverny aproximativ 45 km

   

  In ziua a patra a circuitului se pedaleaza de-a lungul pistei de langa raul Cher pana in micul orasel medieval Montrichard, cu stradutele si casele tipice, care creaza o atmosfera `aparte, deosebit de relaxanta. Apoi, drumul continua prin viile din regiunea Tourraine, cu  oprire la castelul fortificat Chateau de Fougeres, o bijuterie a arhitecturii medievale din secolul XV. Ziua se termina in Cheverny, unde se afla castelul cu acelasi nume. 

  Ziua 5: Cheverny Blois aproximativ 46 km

  Traseul ultimei zile incepe cu vizitarea castelului Cheverny, un castel cu mobilier somptuos, de epoca, iar apoi drumul continua spre capodopera absoluta a arhitecturii frantuzesti renascentiste, faimosul castel Chambord. Acest castel numara nu mai putin de 440 de camere si ilustreaza la superlativ rafinamentul si opulenta tipica acelei perioade din istoria Frantei.

  Ziua 6: Plecare din Blois.

  Pret cu cazare standard (hoteluri de 2 si 3 stele):   798 Euro

  Pret cu cazare in castele (transformate in hotel):   1099 Euro

  SERVICII INCLUSE:

  • Cazare 5 nopti in camera dubla cu mic dejun, conform variantei de cazare selectata
  • Transportul bagajelor din hotel in hotel pe toata durata circuitului
  • Asistenta de urgenta pe toata durata circuitului.
  • Pachet cu harti si informatii complete despre circuit
   

  SERVICII OPTIONALE:

  • Supliment de camera single pe toata durata circuitului – 260 E (pentru varianta standard) sau 495 E (pentru varianta in castele-hotel)
  • Inchiriere bicicleta cu 21 de viteze (pentru barbati sau femei) 69 E
  • Inchiriere bicicleta electrica  165 E

           Bilet de avion Bucuresti  Paris  Bucuresti  la tariful din ziua rezervarii ferme (informativ 130 Euro / persoana)

           Transfer cu microbuzul cu sofer aeroport Paris  hotel in Blois si retur  88 Euro / persoana pentru grup de 8 persoane

           Inchiriere masina de la aeroport, fara sofer, pentru toata perioada (pentru a o putea folosi pentru transferuri de la si spre aeroport)  la cerere, la tariful din ziua rezervarii ferme (informativ, 175 euro / autoturism de 5 locuri pentru toata perioada)

  REDUCERI:

  • Copiii 0 – 2,99 ani  100%
  • Copii 3  11,99 ani  40%
  • Copii 12  16,99 ani  20%